En prat med: @seashells.and.chandeliers

Vi har samarbeidet med Camilla Andersen, kvinnen bak den raskt voksende instagramkontoen der lekre borddekkinger og vakkert interiør går hånd i hånd. Camilla har plukket ut noen av sine favoritter og både stylet og fotografert tre ulike bord til våre nye kampanjer. Vi har tatt en prat med henne, og her deler hun sine aller beste borddekkingstips, forteller mer om bryllup (ja, hun er også brylluspfotograf!), og ikke minst får vi høre mer om hennes nystartede interiørfirma.

Camilla Andersen – Fotograf, stylist, psykolog, interiørkonsulent og ivrig borddekker.

Følg henne her:

@seashells.and.chandeliers

@millifoto_wedding

Hjemmeside: www.studiocaman.com

Hjemmeside, bryllup: www.millifoto.no

BACKE I GRENSEN

Fortell litt om deg selv, og hva du jobber med om dagen?

Akkurat nå er jeg helt i oppstarten av mitt nyetablerte studio CAMAN, en plattform for blant annet salg av egen fotokunst og hvor jeg også tilbyr ulike interiørkonsulent – oppdrag for å skape mer personlige hjem. Siden jeg jobber som både fotograf og stylist, tilbyr jeg også totalpakker til ulike leverandører og magasiner, enten det er kampanjer, reportasjer til eller lignende. Deres nye kampanje er jo et godt eksempel på hva jeg driver med for tiden! Det skal også holdes pop-ups med antikviteter, så fort det blir litt enklere å reise igjen.

Hva fikk deg til å bli fotograf og nå også interiørkonsulent?

Interiør er litt som fotografi for meg, en uttrykksform. Det handler om historiefortelling – formidling av personlighet, hva man er opptatt av og hvor man er i livet. Jeg synes det er utrolig spennende å se hvordan hjemmet gjenspeiler dem som bor der. I tillegg er det en kanal til kreativ utfoldelse. Kall det gjerne et kontinuerlig personlig prosjekt.

BACKE I GRENSENBACKE I GRENSEN

Hvorfor er borddekking så viktig for deg?

Borddekking handler for meg først og fremst om å skape en fin atmosfære og opplevelse for gjestene. Jeg liker å spille på så mange sanser som mulig – gode smaker, stemningsfull musikk, duftende blomster, myke tekstiler og ikke minst vakre serviser. Å dele et måltid med dem man er glad i er noe av det fineste jeg kan tenke meg, nettopp fordi man også deler opplevelsen. Kall det gjerne et kjærlighetsspråk. Jeg ønsker å vise gjestene at jeg virkelig setter pris på dem, og at jeg ønsker å gjøre stas på dem.

Hva er dine beste borddekkingstips?

  • Ha en rød tråd. Det kan være omgivelsene, menyen, årstiden eller annet som setter denne, men det gjør det lettere å skape noe som oppleves gjennomført.
  • Bruk tekstiler, både i form av duker og fine stoffservietter for en mykere look.
  • Miks og match ulike serviser. Du trenger absolutt ikke ha 12 av hver, og du trenger i alle fall ikke skille hverdag fra fest, hva angår serviser!
  • Dekorer bordet med sesongens blomster, frukt og grønt. Blomstene man plukker selv, vil alltid bidra til å gi et mer avslappet uttrykk.
  • Tenk helhetlig – ulike mønstre, farger, tekstur og høyde er med på å skape noe interessant.
  • Sist, men ikke minst – fyll stolene med de deiligste menneskene du har i livet ditt!
BACKE I GRENSEN

Har du noen favoritter om dagen, som alltid må stå fremme?

Siden jeg kanskje er litt over gjennomsnittlig glad i serviser, synes jeg det fortjener å stå fremme, alt sammen, jeg! På kjøkkenet har vi derfor et gammelt bokskap med glassdører, fylt med jumbo tekopper fra Spode og andre blå og hvite musselmalte skatter.

Hva står øverst på ønskelisten din?

Akkurat nå ønsker jeg meg en skulpturell vannmugge formet som en and, fra Bordallo Pinheiro. Jeg elsker humoristiske innslag i interiøret, og denne er like vakker som den er gøyal. The duck is in the details!

Merker du er ekstra glad i?

Jeg har vokst opp i et hjem som bugner av engelske serviser, og skapene er fulle av Spode. Alt fra tallerkener, kopper og krus til blomsterpotter, grytekluter og tevarmer er i det karakteriske blå og hvite landskapsmotivet, så mitt hjerte banker nok litt ekstra for akkurat dette. Ellers er jeg også veldig glad i Royal Copenhagen, men også Bordallo Pinheiro har blitt en ny favoritt. Disse presenterer maten på en svært delikat måte, takket være de friske, klare fargene. Et svært fotovennlig servise, med andre ord!

BACKE I GRENSEN

Camillas Favoritter:

Relaterte artikler