@juliesmatblogg – Rotfruktgrateng
Ny oppskrift fra Julie Balas
Julie har tatt i bruk sin Staub sautepanne og laget en oppskrift passende for sesongens grønnsaker. Vi har hørt rykter om at denne rotfruktgratengen er fantastisk god.
Rotfruktgrateng
- 1 ss smør til smøring av form
- 2 dl kremfløte
- 100 g revet parmesan
- 1-2 små søtpoteter
- 3-4 store pastinakk
- 3-5 små rødbeter
- 1 ss finhakket, fersk timian
- 1 ts hvitløkspulver
- 30-40 g revet gruyere/comté
- Havsalt
Forvarm ovn til 200 grader. Finn frem en dyp panne med lokk. Smør pannen med smør, og ha i 2 ss fløte og 2 ss revet parmesan i bunnen.
Bruk gjerne en mandolin og kutt alle rotfruktgrønnsakene i tynne skiver, 2-3 mm. Legg dem i hver sin bolle. Fordel resten av fløten og den revede parmesanen over de forskjellige rotfruktgrønnsakene. Fordel hakket timian, salt og pepper. Bland sammen i hver sin bolle.
Dander rotfruktgrønnsakene i rader i pannen. Topp det hele med litt ekstra timianblader og hvitløkspulver.
Dekk formen med lokk, eventuelt alufolie. Stek i 30 minutter, før du ta formen ut.
Ta av lokket og dryss gruyere/comté over. Stek videre uten lokk i 20 minutter.
Lyst til å prøve flere oppskrifter fra Julie? Her er en liten smakebit fra boken hennes Spis sammen: Kyllingkraftsuppe med bønner