@juliesmatblogg – Rotfruktgrateng

Ny oppskrift fra Julie Balas

Julie har tatt i bruk sin Staub sautepanne og laget en oppskrift passende for sesongens grønnsaker. Vi har hørt rykter om at denne rotfruktgratengen er fantastisk god.

rotfruktgrateng 2

Rotfruktgrateng

 

  • 1 ss smør til smøring av form
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g revet parmesan
  • 1-2 små søtpoteter
  • 3-4 store pastinakk
  • 3-5 små rødbeter
  • 1 ss finhakket, fersk timian
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 30-40 g revet gruyere/comté
  • Havsalt

Forvarm ovn til 200 grader. Finn frem en dyp panne med lokk. Smør pannen med smør, og ha i 2 ss fløte og 2 ss revet parmesan i bunnen.

Bruk gjerne en mandolin og kutt alle rotfruktgrønnsakene i tynne skiver, 2-3 mm. Legg dem i hver sin bolle. Fordel resten av fløten og den revede parmesanen over de forskjellige rotfruktgrønnsakene. Fordel hakket timian, salt og pepper. Bland sammen i hver sin bolle.

Dander rotfruktgrønnsakene i rader i pannen. Topp det hele med litt ekstra timianblader og hvitløkspulver.

Dekk formen med lokk, eventuelt alufolie. Stek i 30 minutter, før du ta formen ut.

Ta av lokket og dryss gruyere/comté over. Stek videre uten lokk i 20 minutter.

Lyst til å prøve flere oppskrifter fra Julie? Her er en liten smakebit fra boken hennes Spis sammen: Kyllingkraftsuppe med bønner

Se vårt utvalg fra Staub

Relaterte artikler